Ankieta

Czy opcja 2 Formy Walki Mieczem Świetlnym dla każdej klasy to dobry pomysł?

Tak, każda klasa musi oferować coś wyjątkowego.
Nie, uważam, że każda forma powinna być dostępna dla każdej klasy.

Autor Wątek: Formy Walki Mieczem Świetlnym dla Subclass  (Przeczytany 5629 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SerMaciejos

• Żołnierz
  • *
  • Bóg Honor Ojczyzna
    • Light Side
  • Nick: Werset
Odp: Formy Walki Mieczem Świetlnym dla Subclass
« Odpowiedź #45 : Sierpień 20, 2010, 11:17:22 »
Żadna z tych worm walki negocjatora mi się nie podoba. Ja bym chciał aby była technika która osadza się głównie na odbijanie strzałów z dystansu.

Offline Kent Stalker

• Strażnik
  • *
    • Dark Side
  • Nick: Kent Stalker
« Odpowiedź #46 : Sierpień 31, 2010, 09:08:21 »
Mi podobają się Shien, Juyo i Djem So bo  są to takie potężne formy. Najlepiej uważam żeby było jak w KOTOR II kto jak lubi i woli

Offline Kohan

• Gildia Letalis
  • Żołnierz
  • *
    • Light Side
  • Gildia: Letalis
  • Nick: Kohan
« Odpowiedź #47 : Grudzień 30, 2010, 17:21:08 »
Nieźle, post troche spóźniony, ale jak dla mnie style walki mieczami świetlnymi to świetny pomysł.
A tak na marginesie, jakby się przyjrzeć tym wszystkim materiałom na forum, mogę powiedzieć że pewnie My wiemy więcej o grze niż jej twórcy   :D

A long time ago in a galaxy far, far away....

Offline Lyos

• Moderator Globalny
  • Generał Jedi
  • *
  • Uwielbiam Ghosta!
    • Dark Side
  • Gildia: Immortalis
  • Klasa: Wojownik Sith - Marauder
  • Nick: Lyos
  • Serwer: Basilisk Droid
« Odpowiedź #48 : Maj 15, 2011, 15:15:52 »
Każda rasa, postać będzie posiadał podstawowe umiejętności walką bronią białą, jednak po wyborze klasy oraz drogi jaką nam oferuje świat ToR'a dostaniemy kilka unikalnych umiejętności przewodnich.

Offline Rhyside

• Pomocnik
  • Mistrz Jedi
  • *
    • Grey Side
  • Klasa: Żołnierz - Vanguard

Offline Lyos

• Moderator Globalny
  • Generał Jedi
  • *
  • Uwielbiam Ghosta!
    • Dark Side
  • Gildia: Immortalis
  • Klasa: Wojownik Sith - Marauder
  • Nick: Lyos
  • Serwer: Basilisk Droid
« Odpowiedź #50 : Maj 20, 2011, 07:23:22 »
Podstawowa forma walki jakąkolwiek bronią białą wibroostrzem czy mieczem świetlnym ;).

Offline Rhyside

• Pomocnik
  • Mistrz Jedi
  • *
    • Grey Side
« Odpowiedź #51 : Maj 20, 2011, 11:23:18 »
Hmm niby tak ale skoro to zamieszczono to chyba po coś jest, jako zaznaczenie ze akurat teraz z tego korzystasz a nie z czegoś innego. Może bedzie się walczyło jakąś jedną formą a na przykład Soresu będzie działać jako channeling skill do obrony przed blasterami. Ewentualnie zrobią z Jedi Knighta kosmicznego warriora ze "stancami" jak w wowie. ;]

Offline Arek

• Liderzy Gildii i Dyplomaci
  • Generał Jedi
  • *
  • Wherever you go, there you are.
    • Light Side
    • Strona Internally Invictus
  • Gildia: Internally Invictus
  • Klasa: Rycerz Jedi - Guardian
  • Nick: Arcadius Harrington
« Odpowiedź #52 : Czerwiec 28, 2011, 13:21:13 »
Z tego co można wyczytać na stronie o AC to wygląda na to że forma podstawowa będzie dostępna dla wszystkich, a do tego dostaniemy jeszcze po 1-2 dodatkowych (opis tych drzewek które podali jak i skili wymieniają z nazwy różne formy, o ile pamiętam to we wspólnych drzewkach jest właśnie forma podstawowa), możliwe że w zależności od drzewka umiejętności jakie będziemy rozwijać.

http://www.swtor.com/info/systems/advanced-classes

Sprawdźcie sami szczegóły, niestety niewiele jest skili więc nie wiemy wszystkiego, ale widać że oprócz podstawowej JS znać może 2 inne formy na pewno (czy więcej nie wiemy), a JG ma jedną oprócz podstawowej.
Do tego należy pamiętać że różne AC muszą mieć różne formy walki choćby ze względu na broń jakiej używają tj 1 miecz, 2 miecze i 1 podwójny miecz, one wymagają znajomości różnych innych form walki mieczem. Np widać z opisu że Juyo i Ataru będą współne zarówno u JS jak u Marudera.

Offline Hiobe

• Gildia Letalis
  • Generał Jedi
  • *
    • Light Side
  • Nick: Hiobe
« Odpowiedź #53 : Lipiec 05, 2011, 03:29:22 »
kurcze dopiero teraz znalazłem ten temat i co gorsze, przez google xD

fajnie byłoby to jakoś wszystko uaktualnić w pierwszym poście....

bo znamy już pewne fakty co do form,  mianowicie jak pisze kolega wyżej: wszyscy mają Shii-Cho jako podstawa, a do tego:
JG i SW - Shien i Soresu
JS i SM - Ataru (kurde moja ulubiona chlip) i Juyo
a reszta to nie wiem co ma, nie mogę znaleźć, chyba tylko Shii-Cho :|
"This Jedi will play an important part in the battles to come. Truly, she will be strong — a luminous being is she." - Jedi Master Ood Bnar

Offline Deygoba

• Żołnierz
  • *
  • There is no death, there is the Force
    • Light Side
  • Klasa: Jedi Consular - Sage
  • Nick: Deygan
« Odpowiedź #54 : Lipiec 26, 2011, 16:16:32 »
a co z forma "0" ? ;p

Forma 0 to przewrotna filozofia walki, stosowana przez niektórych Jedi w schyłkowym okresie Republiki.

Wymyślona przez mistrza Felanila Baaksa, była to Forma używania miecza świetlnego bez włączania go. W założeniach styl ten polegał bardziej na szukaniu pokojowych rozwiązań i doskonaleniu hartu ducha, niż autentycznej walce na miecze. Jedi, jako strażnicy pokoju i sprawiedliwości w galaktyce, winni znać tę Formę, gdyż pozwala ona na rozwiązywanie konfliktów bez uciekania się do przemocy. Chociaż wielu padawanów uznawało ją za głupią i niepotrzebną, tego spojrzenia na walkę nie można było jednak ignorować. Istnieje teoria, że mistrzyni Fay, znana z harmonii ducha i faktu, że nie posiadała miecza świetlnego, była gorącą orędowniczką Formy Zerowej.

źródło http://www.ossus.pl/biblioteka/Forma_0

szkoda że nie ma takiej formy :/ osobiście chciał bym prowadzić moja postać po ścieżce pokoju i harmonii ^^
"Wojna nikogo wielkim nie czyni."                Mistrz Yoda

Offline Arek

• Generał Jedi
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #55 : Lipiec 26, 2011, 17:49:06 »
Forma 0 to nie tyle forma, co bardziej filozofia.

Offline BukA

• Żołnierz
  • *
    • Dark Side
  • Klasa: Wojownik Sith - Juggernaut
« Odpowiedź #56 : Lipiec 27, 2011, 12:38:40 »
Ja mysle ze powinlismy miec opcje uzywania wszystkich form walki lecz ich uzywanie oddzialowywaloby na nasza postac.Mam tutaj na mysli ze jesli jestesmy Jedi i uzywamy agresywnego stylu ktory pasuje bardziej do Sithow nasza aura sie zmienia i zaczyna nas przyciagac ciemna strona mocy.

Offline Karol77758

• Mistrz Pazaaka
  • Generał Jedi
    • Light Side
  • Gildia: Twierdza
  • Klasa: Rycerz Jedi - Sentinel
  • Nick: Karol/Baraka/Vivia/Waria
  • Serwer: The Red Eclipse
« Odpowiedź #57 : Lipiec 27, 2011, 13:10:09 »
Ja mysle ze powinlismy miec opcje uzywania wszystkich form walki lecz ich uzywanie oddzialowywaloby na nasza postac.Mam tutaj na mysli ze jesli jestesmy Jedi i uzywamy agresywnego stylu ktory pasuje bardziej do Sithow nasza aura sie zmienia i zaczyna nas przyciagac ciemna strona mocy.

Z tym przyciąganiem to nie koniecznie. Weźmy na przykład jednego z członków rady Jedi Mistrza Windu, jego motto to "zabić jak najwięcej przeciwników zużywając jak najmniej energii." oprócz tego posługiwał się formą zwaną Vaapad (którą zresztą sam opracował).d (którą zresztą sam opracował).
Vaapad - była/jest to technika bardzo agresywna, wykorzystująca techniki z pogranicza Ciemnej Strony Mocy
There is no death, There is the Force

Offline Arek

• Generał Jedi
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #58 : Lipiec 27, 2011, 14:03:05 »
Przy czym akurat Windu był Jednym z nielicznych jak nie jedynym, który został na jasnej stronie mimo używania Vaapadu. Poza tym nie ma wielu form przyciągających do ciemnej strony, a przyciągających do jasnej nie ma żadnej. Więc nie miała by dużego  sensu ta propozycja BukA, zwłaszcza pod względem balansu.
Co do samej możliwości używania każdej formy, na pewno by mi się to podobało i urozmaicało grę :-) Gorzej, że średnio niestety pasuje do systemu klas i talentów jaki wprowadzili.

Offline Lambert

• Dowódca
  • *
    • Light Side
  • Nick: jaggofett/Lambert
« Odpowiedź #59 : Lipiec 31, 2011, 23:21:58 »
Buka, Twoja propozycja jest o tyle ciekawa, co bezsensowna. Przede wszystkim nasze postacie nie będą herosami znanymi na całą galaktykę, a nawet ci rzadko kiedy opanowali w wystarczającym stopniu wszystkie formy. Zdecydowana większość użytkowników Mocy skupia się na rozwoju jednej, góra dwóch form walki, dlaczego zatem zastępy prawie anonimowych Jedi i Sith miałyby nagle potrafić walczyć każdą z technik?

Jeśli chodzi o Vaapad, jest to tylko i aż rozwinięta forma Juyo. Kiedyś Darth Traya określiła Juyo jako styl chaotyczny, Vaapad można uznać za próbę jego uporządkowania. Wciąż jednak są to bardzo agresywne i brutalne techniki. Jak ktoś już napisał, Windu był jedynym jej użytkownikiem, który nigdy nie przeszedł na Ciemną Stronę Mocy. Wystarczy tu wymienić przykład Sora Bulq, przyjaciela Mace'a, który uległ pokusie. 

Podobnie bezsensowny jest pomysł z oddziaływaniem na naszą orientację w Mocy wybranych przez nas stylów. Zauważ, że ta orientacja jest z góry ustalona, wątpię, żeby przejście na drugą stronę Mocy było w ogóle możliwe, oznaczałoby to zmianę nie tylko klasy, ale wspieranej strony. Z czasem zapewne doszłoby do tego, że dzieciaki, które na początku wybrały Jedi przemianowałyby się na Sith, a biorąc pod uwagę ich przypuszczalną ilość byłby to spory cios dla zbalansowania stron konfliktu.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2011, 23:25:25 wysłana przez Lambert »